Utazási igazolvány

Tisztelt Elnök Úr!

Mint az Ön előtt is ismert, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere az agglomerációs tarifaközösségről a kormányzattal folytatott tárgyalásokon elérte, hogy – a szükséges központi jogszabálymódosítások elfogadása után – a BKK és a BKV dolgozói is megvásárolhassák a MÁV-csoport dolgozói országbérletét. 

A BKK ennek végrehajtása érdekében már márciusban felvette a kapcsolatot a magyar állam tulajdonában álló Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel (NM Zrt.) annak érdekében, hogy a BudapestGO applikáció mögötti nemzeti mobiljegy rendszerbe bekerüljön ez a díjtermék. 

Az állami tulajdonú, monopolhelyzetben levő NM Zrt. – némileg érthetetlen módon, vagy épen nagyon is érthető okokból – ez év novemberére vállalta a fejlesztés elvégzését. Erre figyelemmel a BKK azzal a kezdeményezéssel élt a MÁV felé, hogy az átmeneti időben tegye lehetővé papíralapú dolgozói országbérlet vásárlását a BKK és a BKV dolgozói számára, azonban az állami vasúttársaság ettől elzárkózott.

Figyelemmel arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy a BKK és a BKV dolgozói mielőbb részesülhessenek ebben a lehetőségben, bármilyen technikai megoldást el tudunk fogadni. Ezért elfogadjuk, hogy átmenetileg a MÁV applikációban lehessen a dolgozói országbérletet megvásárolniuk a BKK és a BKV dolgozóinak is. Erről szóló levelet tájékoztatásul mellékelem.

Bízom benne, hogy a továbbiakban nem lesz ez az utazási kedvezmény a kampány része, és végre a kormány végrehajtja, amit vállalt.

Üdvözlettel:

Kiss Ambrus

főpolgármester-helyettes

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük