Az egyik legfontosabb cél az elvégzett munkáért járó tisztességes bér elérése. Évről-évre az aktuális bértárgyalás és az elért béremelés az, amit a legnagyobb érdeklődés kísér. Sajnálatos módon nagyon messze vagyunk még attól, hogy a munkavállalókat megillető mértékű legyen a jövedelem. Jellemzően a szükséges mérték eléréséhez lényegesen a törvényes mérték fölött kell teljesíteni a dolgozónak.

A Covid-19 tovább rontotta a munkavállalók helyzetét. A lecsökkent foglalkoztatás szinte lehetetlenné tette a túlórázást, ami önmagában is jelentős jövedelemvesztést okozott. Ráadásul a 2021-es évben az állami és az önkormányzati szektorban még a minimális bérfejlesztés is elmaradt, ami további megélhetési nehézségeket okozott, okoz, köszönhetően az árak robbanásszerű emelkedésének és az elszabadult inflációnak.

A fővárossal a szakszervezeteknek sikerült olyan megállapodást kötni, melynek következtében remélhetőleg az elkövetkező években biztosított forrásokból az idei veszteség megtérül. A 2021. évben pedig elképzeléseink szerint a személyi jellegű megtakarításból lehetőség nyílik kompenzálni valamennyit az elmaradt béremelésből.