Közös célunk, egy olyan érdekvédelmi tömörülés kialakítása, mely az új Munka Törvénykönyve által teremtett, minden eddiginél szigorúbb keretek között is képes a hatékony, erőteljes munkavállalói érdekképviseletre és összefogásra. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet nem egy új szakszervezeti tömörülés, hanem meglévő szakszervezetek, alapszervezetenként együttműködő rendszere. Az általunk létrehozott új szakszervezeti modell arra a jogos és egyre többet hangoztatott tagsági igényre ad választ, hogy egységben nagyobb erőt képviselünk. Az új rendszerben az alapszervezetek a helyi problémákat továbbra is kezelik, így még gyorsabban jut el az információ a tagság felé. Stratégiai feladatokat, a munkáltató(k) és más, külső partnerek (pl. törvényalkotók) felé irányuló érdekképviseletet együtt, egységesen, közösen, az egyes alapszervezeteknél már hatékonyan működő alapokat felhasználva – és a tagság nagy számából adódóan – ERŐS háttérbázis tudatában végezzük el.

Várunk mindenkit,

 • aki szeretne egy korszerű, a jelen kihívásainak megfelelő, aktívan működő szakszervezet tagja lenni.
 • aki úgy gondolja, nem a szakszervezet van a vezetőiért, hanem a vezetők a munkavállalókért.
 • aki úgy gondolja, a tagság hozza meg a döntéseket, a vezetőik pedig képviselik a tagságot.
 • aki velünk együtt úgy gondolja, a BKV-n belül működő 26 szakszervezet sok, és nem képes egységes fellépésre, illetve ha igen, minek 26?
 • aki hisz benne, hogy együtt, erős támogatással jobb pozícióból tárgyalhatunk bérről, KSZ-ről!
 • aki jelenleg nem szakszervezeti tag, illetve aki eddig az volt, de elégedetlen szakszervezetének működésével.

AZ ÚJ SZAKSZERVEZETI MODELL PROGRAMTERVEZETE

 1. Hosszú távú Kollektív Szerződés megkötése, mely túlnyúlik a BKV Zrt határain. A szakszervezeteknek nem célja a kiszervezés támogatása, viszont az európai gyakorlatot és mintákat alapul véve, szükségesek azon jellegű megállapodások, mely során a kiszervezett dolgozók foglalkoztatási, bérezési és juttatási feltételei továbbra is biztosítottak maradjanak.
 2. Hosszú távú bérfelzárkóztatási program elindítása! Európa városi közlekedési rendszereihez mind hasonlóbb kihívásokkal találjuk szembe magunkat. A BKV Zrt és a budapesti közösségi közlekedésében komoly szerepet felvállaló munkavállalók számára a biztos munkahely megőrzése mellett egzisztenciális biztonságuk és családjuk fenntartása is első számú szempontként jelentkezik.
  Célunk olyan programok kidolgozása, melyek hozzájárulnak a szakszervezeti tagok ismereteinek, tudásának bővítéséhez. A jogbiztonság és egyéb háttérfeltételek kialakítása az egyének, a szakszervezeti tagok érdekei, elképzelései szerint. A munkaügyi kapcsolatok, szerződések és jogi útvesztők közötti tisztánlátás megteremtése.
 3. Új szolgáltatási rendszer kialakítása szakszervezeti tagoknak. Például olyan tagkártyák kibocsátása, melyek az egyén számára kedvezőbb szolgáltatásokhoz való hozzájutást biztosít.

A részletes program kidolgozását megkezdtük. Minden tevékenység nyílt mederben folyik az új szakszervezeti struktúra kialakítása és működése során!

Minden javaslat, vélemény meghallgatásra talál. A szervezet nyílt és minden érdeklődő kérdésre válaszolunk.

Sokan kérdezik, mit tesz a szakszervezet, miért lenne értelme tagnak lenni. A válasz egyszerű: csak szervezeti formában lehet valós érdekképviseletet ellátni. Természetesen ott, ahol kollektív szerződés hatálya alatt foglalkoztatják a munkavállalókat, ezt azok is megkapják, akik egyetlen szervezetnek sem tagjai, hiszen a jelenlegi jogszabályok szerint minden dolgozó a KSZ alá tartozik, függetlenül a szervezeti hovatartozástól. Van azonban egy mára lényegében ismeretlen elv, a szolidaritás, amelyet talán a klasszikusoktól kölcsönzött mondattal lehet legegyszerűbben megfogalmazni: „mindenki egyért, egy mindenkiért”. Persze azt is tudjuk, hogy sokan azt gondolják, ma már semmit nem tudnak elérni a szakszervezetek. Ezt legegyszerűbben úgy lehetne cáfolni, ha nem lennének. Ezt azonban nem ajánlatos kipróbálni! Mert mindig lehet a jelenleginél rosszabb. Az aránytalan erőviszonyok miatt a munkavállalók egyénileg teljesen kiszolgáltatottá válnának. Meg lehet kérdezni erről a magánvállalatoknál, az érdekképviselettel nem rendelkező munkáltatóknál foglalkoztatott dolgozókat.

Miért az EKSZ? 

Mert együtt vagyunk csak erősek, a szakszervezet a tagok közösségét jelenti! Mert a tagdíjadért cserébe valóban kapsz is tőlünk, nem keveset! Mert rajtunk keresztül képviselve vagy munkáltatódnál! Mert megvédünk, ha bajba kerülsz! Mert pénzben is többet kapsz, mint amennyit tagdíjban befizetsz! Mert 2024-től a virtuális pénztárcád keretét megdupláztuk, évi 12.000 Ft! Ezt az összeget felhasználhatod az üdülőnkben vagy sport, kulturális rendezvények belépőjének kifizetésére (ideértve a strand, mozi vagy éppen állatkerti belépőt is). Csupán számlát kell hoznod, mi pedig átutaljuk! 

Számlázási név, cím: EKSZ 1165 Budapest, Bökényföldi út 122. 

Számoljuk ki! 

 • Ha 5.000 forint tagdíjat fizetsz, az adókedvezménnyel és a virtuális pénztárcával már csak nagyjából 3.000 forint a működési hozzájárulás. Ha nyáron egy hétre lementek Gárdonyba, legalább 40.000 forint kedvezményt kapsz az üdülési díjból, ami önmagában több, mint havi 3.000 forint. Máris többet kaptál! 
 • Ha nem veszed igénybe az üdülőt? A munkavállalói felelősségbiztosítás egy főre eső költsége szintén kb. 3.000 forint havonta. Vagyis a biztosítási védelemmel is már többet kaptál, mint ragdíjban befizettél! 
 • Ha biztosítási eseményed keletkezik, akár milliós kártérítésre is kötelezhet a munkáltató. Mi átvállaljuk a kifizetést! Ezt az összeget össze sem lehet vetni a tagdíj mértékével! 
 • Közlekedési balesettbe keveredsz munka- vagy szabadidődben? Szakjogászt kérhetsz, akinek segítsége felbecsülhetetlen értékű lehet. 
 • Ingyenes jogi tanácsadást is biztosítunk számodra. 
 • Ne történjen meg, de ha mégis
 • Hosszan tartó betegállományba kerülsz? Netán kórházi ápolásra szorulsz? Ebben az esetben akár 50.000 Ft szociális támogatásban is részesülhetsz, ami havonta 4.000 Ft-ot jelent! 
 • Elveszíted közvetlen családtagodat (szülő, gyermek)? 30.000 Ft temetési segélyt adunk! 
 • Elhunyt tagjaink családját 150.000 Ft temetési segéllyel támogatjuk! 
 • Gyermeked születik? Mi is örülünk, 15.000 Ft születési támogatásban részesítünk! 
 • Ha mindez kevés lenne, partnereinken keresztül további kedvezményekre vagy jogosult.  
 • CLB biztosítási alkusz 
 • Generali biztosító VIP szerződések 
 • CIB bank ingyenes számlavezetés (csak a bankkártyáért kell fizetned) 
 • Kedvezményes flottacsomag a Vodafone hálózatában. 
 • További kedvezményes ajánlatainkat is megtalálod a honlapon www.egyksz.hu 

Gondold végig: többszörösét kapod, mint amennyit tagdíjban befizetsz!