Indítsunk hangos szolidaritási mozgalmat!

EKSZ: mi a tanárokkal és a diákokkal vagyunk

Hangos szolidaritási mozgalmat kezdeményez országszerte a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet. Az EKSZ segíti a Tanítanék mozgalom, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), valamint a magukért kiálló pedagógusok és diákok tiltakozását. A közlekedési szakszervezet felkér minden hivatásos és civil járművezetőt, hogy október 5-én és 14-én, a PDSZ által meghirdetett sztrájknapokon pontosan délben dudaszóval jelezze, együtt érez a megbecsülésükért küzdő pedagógusokkal, aggódik a diákok oktatása, gyerekeink, unokáink jövője miatt és tiltakozik a további retorziók ellen.

Alapos megfontolás után az Egységes Közlekedési Szakszervezet úgy döntött, támogatja a tanárok és a diákok érdekében a Tanítanék mozgalom és a PDSZ október 5-ére és 14-ére meghirdetett minden megmozdulását, legyen az tüntetés, polgári engedetlenség vagy éppen sztrájk – szögezte le Naszályi Gábor.  Az EKSZ elnöke szerint ugyanis ezek a szervezetek kitartóan és következetesen harcolnak a tanárok megbecsüléséért, s így közvetve az oktatás színvonaláért is. Pedagógusok és diákok számtalan csoportja tüntet országszerte vagy éppen engedetlenségi mozgalommal tiltakozik a kormány érzéketlen magatartása ellen, s a szakszervezetek közül a PDSZ volt az egyetlen, amelyik egyszer sem hátrált ki mögülük – magyarázza Naszályi.

Mivel a közlekedési szakszervezet az utcákon, az utakon tudja leginkább kifejezni a pedagógusok és diákok melletti kiállását, az EKSZ hangos szolidaritási mozgalmat kezdeményez. Naszályi Gábor felkéri a hozzájuk tartozó vidéki és fővárosi szakszervezeteket vezetőit, mozgósítsák járművezető kollégáikat és környezetükben a civil autósokat is, csatlakozzanak október 5-én és majd 14-én is az akcióhoz: azok, akik délben bárhol az országban volánnál ülnek, dudaszóval jelezzék, együtt éreznek a megbecsülésért harcoló tanárokkal és a jövőjükért tüntető diákokkal. Indítsunk hangos tiltakozási mozgalma országszerte! – szólítja fel a hivatásos járművezetőket és a magán autósokat is az EKSZ elnöke a szakszervezet belső csatornáin is.

Az EKSZ elnöke reméli, ezzel elindul a lehető leghangosabb tiltakozási hullám a jogaikért harcoló pedagógusok kirúgása ellen is.

Az egységes Közlekedési Szakszervezet egyetért a PDSZ követelésével: a munkáltató vegye vissza a napokban kirúgott pedagógusokat, akiknek az a „bűne”, hogy részt vettek az engedetlenségi mozgalomban. Az érdekvédők elvárják, rehabilitáljanak minden tanárt, akit sztrájkban vagy a tüntetésekben való részvételért retorzió ért.  

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük