Hírlevél bértárgyalásról

A BKSZSZ, EKSZ és VTDSZSZ közös tájékoztatója

Február 11-én skype értekezlet formájában lezajlott a BKV Zrt. első plenáris bértárgyalása. A munkáltató képviseletében Bolla Tibor vezérigazgató elmondta, hogy a BKV Zrt.-nek nincs saját forrása bármilyen mértékű béremelésre. Az üzemeltetési források is rendkívül szűkösek. A tulajdonos Főváros is forráshiányos, ezért rövid távon nem várható, hogy fedezet biztosítható a béremelésre. Ezért csak 0%-os ajánlatot tud tenni.

A szakszervezeti oldal kijelentette, hogy semmiképpen nem tudja elfogadni a béremelés elmaradását. Konkrét számszerű béremelési elvárást most még nem közölnek, de ez a további tárgyalások során meg fog történni.

A BKSZSZ, az EKSZ és a VTDSZSZ minimális elvárása az, hogy a munkaerő megtartása érdekében a dolgozók reálkeresete ne csökkenjen, hanem inkább javuljon. Figyelemmel fogják kísérni az állami tulajdonú közlekedési cégeknél zajló bértárgyalásokat, ugyanis az már most látható, hogy ezeknél a társaságoknál körvonalazódik a megállapodások mértéke. A BKV Zrt. hozzájuk viszonyított versenyképességének megőrzése érdekében legalább hasonló mértékű bérmegállapodás megkötése szükséges.

A munkáltató az Állandó Bizottság keretében is egyeztetést fog folytatni a szakszervezetekkel. A BKSZSZ, az EKSZ és a VTDSZSZ közös hírlevélben fogja tájékoztatni a munkavállalókat a bértárgyalás további eseményeiről.

Budapest. 2021. 02. 11.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük