PESTI MAGYAR SZÍNHÁZ, 1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.

Közösségi Közlekedési Szakszervezet – Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) tagjaiszámára a Magyar Színház a színházjegyek árából 10%-os állandó kedvezményt biztosít. *

*A Magyar Színház kizárólag a színház saját előadásaira ad kedvezményt. Vendégprodukciókra és bérletre a kedvezmény nem érvényesíthető.

A kedvezmény más kedvezménnyel, akcióval nem vonható össze.

A Magyar színházról bővebben az alábbi linken olvashat.

http://pestimagyarszinhaz.hu/

E-mailen és telefonon az EKSZ tagjai 10% -os kedvezménnyel, Ferencz Antóniától igényelhetnek jegyet.

Elérhetőségei:

ferencz.antonia@mszinhaz.hu

+36 30 284 8280

Személyesen pedig az alábbi jegyértékesítési pontokon vásárolhatják meg a jegyeket.

Jegyértékesítési pontok:

Magyar Színház jegypénztára:

1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.

Nyitvatartás: hétfőtől-vasárnapig: 11.00-19.00 óráig, továbbá az előadások kezdete előtt egy órával. Az esti előadások kezdetét követően a jegypénztár bezár.

Telefon: +36 1 322 0014
E-mail: jegypenztar@mszinhaz.hu

Magyar Színház Szervezési Irodája:

1061 Budapest, Dalszínház utca 10.
Nyitvatartás: hétfőtől-csütörtökig: 10.00-18.00 óráig, pénteken: 10.00-17.00 óráig
Telefon: +36 1 226 1613

E-mail: szervezes@mszinhaz.hu

Az előadásokról:

2022. márciusi előadások

A nagy múltra visszatekintő Hevesi Sándor téri Magyar Színház ifjúsági és családi színházként működik. Nagyszínpadi zenés és prózai előadásaink mind a felnőtteknek, mind a fiatal korosztálynak felhőtlen szórakozást kínál. Kamaraszínpadunkon teret adunk modern, elgondolkodtató előadásoknak is.

Zalán János PhD igazgató vezetésével a Magyar Színház megújítását tűztük ki célul. Repertoárunk meghatározó előadásai a világhírű zenés, klasszikus külföldi és népszerű magyar darabok:

A muzsika hangja (2015), Van, aki forrón szereti (2016), Valahol Európában (2016), A fösvény (2017), Naptárlányok (2017), SunCity (2017), Ármány és szerelem (2018)

Társulati tagjaink mellé ismert vendégművészek csatlakoznak – ezek az új találkozások felfrissítik és energiával töltik meg előadásainkat.

Évtizedek óta ismert színészek játszanak nálunk: Csernus MariannDániel Vali, Hámori Ildikó, Béres Ilona. A fiatalabb generáció is ismerős lehet: Bede-Fazekas Szabolcs a Budapest Noir-ból, Móga Piroska a Viszkis-ből, a most futó tévésorozatokban pedig Gáspár Katát ismerhetik meg.

Külön figyelmet fordítunk a gyermek és ifjúsági korosztályra. Fontos számunkra, hogy repertoárunkon olyan előadások is szerepeljenek, amik kifejezetten a fiatalok nyelvén, a fiatalok élethelyzeteivel foglalkoznak. A Harisnyás Pippi, a Rumini és a Tündér Míra a gyerekek számára, A fösvény, a Valahol Európában, aSunCity, az Ármány és szerelem és az Utánképzés ittas vezetőknek pedig középiskolások számára kínál iskolai csoportos színházi élményt.

Jelenleg tizenegy produkcióhoz kapcsolódik színházpedagógiai foglalkozás, melyek az előadásban felmerülő életkori problémákra fókuszálnak, alapvetően döntési helyzetekre épülve kínálnak színházi jellegű szerepjátékot és közös gondolkodást a résztvevők számára. Fontosnak tartjuk, hogy a színházpedagógiai foglalkozásaink és projektjeink fókuszai és tanulási területei jól behatárolhatók, értelmezhetők és akár iskolai tanmenethez is kapcsolhatók legyenek.

A 2015/2016-os évadtól kezdődően Magyarországon elsőként vezetett be a színház látássérült nézői számáraegy olyan speciális mobilapplikációt, amely audionarráció segítségével teszi lehetővé színházi előadások teljes körű élvezetét. A program bevezetése után fél évvel már a Magyar Színház minden nagyszínpadi felnőtt és gyermekelőadása megtekinthető audionarrációval.

A Magyar Színház a hallássérült nézői számára jelnyelvi tolmácsolással teszi akadálymentessé gyermek- és felnőtt produkcióit, ezzel biztosítva a felhőtlen szórakozást.

Látássérült közönségünk számára a színház megközelítését a honlapon elérhető hangos térkép segíti.

Szeretettel várjuk Nézőinket! Tartsanak a Magyar Színházzal!