Felelősségbiztosítás az Egységes Közlekedési szakszervezet tagjainak

Munkavállalói felelősségbiztosítás

Mint köztudott, a Munka törvénykönyvének gondatlan károkozás felelősségre vonásának szabályai jelentős mértékben szigorodtak. A munkáltató a dolgozót gondatlan károkozása esetén akár négyhavi bérének megfelelő kártérítésre is kötelezheti.

A kártérítés összege akár 1 200 000 forintra is rúghat egy jelentős káresemény bekövetkezése esetén, ezért szakszervezetünk olyan biztosítást kötött az Aegon Biztosító társasággal a tagjai számára, mely által aszakszervezeti tagok teljes károkozásának anyagi terheit átvállalja. Az szolgáltatást kizárólag az Egységes Közlekedési Szakszervezet tagjait vehetik igénybe.

A szolgáltatás igénybevétele:

A munkáltató felveszi a károkozással kapcsolatos jegyzőkönyvet, melyben a felek rögzítik a károkozás tényállását az eddig is szokásos módón. A munkáltató meghozza a határozatot, mely a törvényességi idő (30 nap) elteltével jogerőre emelkedik.

A jogerős határozat átvétele után a szakszervezet biztosítási ügyintézőjének segítségével a szükséges nyomtatványok kitöltése után, a dokumentumokat az ügyintéző nyújtja be az Aegon Biztosító felé.

A kár összegét a munkáltató továbbra is a károkozó munkabéréből vonja, mely összeget a biztosító a levonás ütemének, nagyságának megfelelően a biztosított bankszámlájára átutalja.

Részletes felvilágosításért keresd az Aegon és az EKSZ közötti kapcsolattartót:
Nagy Zsolt
06 70 393 6693
eksz.biztositas@gmail.com

CLB
Generali biztosítások