Magunkról

Közös célunk, egy olyan érdekvédelmi tömörülés kialakítása, mely az új Munka Törvénykönyve által teremtett, minden eddiginél szigorúbb keretek között is képes a hatékony, erőteljes munkavállalói érdekképviseletre és összefogásra. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet nem egy új szakszervezeti tömörülés, hanem meglévő szakszervezetek, alapszervezetenként együttműködő rendszere. Az általunk létrehozott új szakszervezeti modell arra a jogos és egyre többet hangoztatott tagsági igényre ad választ, hogy egységben nagyobb erőt képviselünk. Az új rendszerben az alapszervezetek a helyi problémákat továbbra is kezelik, így még gyorsabban jut el az információ a tagság felé. Stratégiai feladatokat, a munkáltató(k) és más, külső partnerek (pl. törvényalkotók) felé irányuló érdekképviseletet együtt, egységesen, közösen, az egyes alapszervezeteknél már hatékonyan működő alapokat felhasználva – és a tagság nagy számából adódóan – ERŐS háttérbázis tudatában végezzük el.

Várunk mindenkit,

 • aki szeretne egy korszerű, a jelen kihívásainak megfelelő, aktívan működő szakszervezet tagja lenni.
 • aki úgy gondolja, nem a szakszervezet van a vezetőiért, hanem a vezetők a munkavállalókért.
 • aki úgy gondolja, a tagság hozza meg a döntéseket, a vezetőik pedig képviselik a tagságot.
 • aki velünk együtt úgy gondolja, a BKV-n belül működő 26 szakszervezet sok, és nem képes egységes fellépésre, illetve ha igen, minek 26?
 • aki hisz benne, hogy együtt, erős támogatással jobb pozícióból tárgyalhatunk bérről, KSZ-ről!
 • aki jelenleg nem szakszervezeti tag, illetve aki eddig az volt, de elégedetlen szakszervezetének működésével.

Az új szakszervezeti modell programtervezete

 1. Hosszú távú Kollektív Szerződés megkötése, mely túlnyúlik a BKV Zrt határain. A szakszervezeteknek nem célja a kiszervezés támogatása, viszont az európai gyakorlatot és mintákat alapul véve, szükségesek azon jellegű megállapodások, mely során a kiszervezett dolgozók foglalkoztatási, bérezési és juttatási feltételei továbbra is biztosítottak maradjanak.
 2. Hosszú távú bérfelzárkóztatási program elindítása! Európa városi közlekedési rendszereihez mind hasonlóbb kihívásokkal találjuk szembe magunkat. A BKV Zrt és a budapesti közösségi közlekedésében komoly szerepet felvállaló munkavállalók számára a biztos munkahely megőrzése mellett egzisztenciális biztonságuk és családjuk fenntartása is első számú szempontként jelentkezik.
  Célunk olyan programok kidolgozása, melyek hozzájárulnak a szakszervezeti tagok ismereteinek, tudásának bővítéséhez. A jogbiztonság és egyéb háttérfeltételek kialakítása az egyének, a szakszervezeti tagok érdekei, elképzelései szerint. A munkaügyi kapcsolatok, szerződések és jogi útvesztők közötti tisztánlátás megteremtése.
 3. Új szolgáltatási rendszer kialakítása szakszervezeti tagoknak. Például olyan tagkártyák kibocsátása, melyek az egyén számára kedvezőbb szolgáltatásokhoz való hozzájutást biztosít.

A részletes program kidolgozását megkezdtük. Minden tevékenység nyílt mederben folyik az új szakszervezeti struktúra kialakítása és működése során!

Minden javaslat, vélemény meghallgatásra talál. A szervezet nyílt és minden érdeklődő kérdésre válaszolunk.

CLB
Generali biztosítások