Hírek

Bértárgyalások BKV 2018.

Mint arról tájékoztattunk benneteket, megkezdődtek a 2018-as bértárgyalások. Legutóbb úgy váltunk el a munkáltatói oldal képviselőivel egymástól, hogy Bolla Tibor elnök-vezérigazgató úr szeptember 26-án levelet írt a főpolgármesternek, melyben megfogalmazta a béremelési igényét, következő forduló a válasz megérkezte után lesz, addig értelmetlen és alaptalan lenne újabb fordulót tartani.

Azon az ülésen a munkáltató közös szándékról és közös érdekről beszélt az emelést illetően. Ennek némileg ellentmond, hogy a mai napig nem érkezett semmilyen értesítés, holott másfél hónap eltelt a levél elküldése óta. Ha komolyan vennénk a munkáltató állítását a közös célról, megkérdeznénk, mennyire fontos valójában a vállalatnak? Hányszor sürgették meg a választ?

Volt egy kis cirkusz ugyan, amikor a BKV két munkavállalói szövetségének vezetőjét fogadta a főpolgármester, de előrelépés ettől még nem történt. Vajon mi lehetett a találkozó apropója? Az nem valószínű, hogy a két szakszervezeti vezetővel akarta volna megbeszélni azokat a számokat, amit Bolla Ti bot átküldött, de ha igen, az elgondolkodtató. Az sem valószínű, hogy megerősítést várt arról, valóban szükséges-e emelni.

Azóta sok találgatás látott napvilágot, több-kevesebb valóságtartalommal. Az EKSZ kitart eredeti, 15 %-os követelése mellett. Üdvözöljük azt a tényt, hogy a többi képviselet is csatlakozott ehhez a követeléshez. Reméljük, a híresztelésekkel ellentétben ki is tartanak mellette. Várjuk a munkáltatói ajánlatot, melyről azonnali tájékoztatást adunk!

CLB
Generali biztosítások