Hírek

Bértárgyalás - Állandó Bizottság

Kedves Munkatársak!

A mai napon Állandó Bizottsági keretek között folytatódtak a 2018-as bérfejlesztési tárgyalások a BKV-nál. A felek egyetértettek abban, hogy közös cél és közös feladat a bérek ismételten nagyobb mértékű emelése, hasonlóan az idei évhez. Mivel nagyfokú a létszámhiány és az idei emelés is csak részlegesen csökkentette az elvándorlást, a tervek alapján az állami szektor emelését meghaladóan szükséges bérfejlesztést végrehajtani.

Ezzel az EKSZ maradéktalanul egyetért. Éppen ezt hangsúlyoztuk gyakorlatilag az idei évre szóló megállapodás megkötése óta, és éppen ezért kezdeményeztük már júniusban a 2018-as tárgyalások megkezdését, amit akkor még a BKV vezetése korainak tartott. Ezért továbbra is fenntartjuk a bejelentett 15 %-os követelésünket. 

Mára azonban eljutottunk oda, a vezérigazgató a főpolgármesterhez fordult a szükséges források biztosítása érdekében. A válasz megérkezésekor a tárgyalások folytatódnak. Közös terv és cél, hogy az idei év végére létrejöjjön a megállapodás, amely eklőfeltétele mind a további létszámcsökkentés megállításának, mind pedig az új dolgozók vállalthoz történő beléptetéséhez.

CLB
Generali biztosítások