Hírek

Béremelés 2018 VKSZSZ Szeged, Miskolc, Pécs, Debrecen

Béremelés 2018 VKSZSZ Szeged, Miskolc, Pécs, Debrecen

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A 2017-es bértárgyalások lezárultak és a munkavállalók néhány hónapja az elszámolt havibérekhez is hozzájutottak. Az idei esztendő az előző évekhez képest magasabb béremelést eredményezett, de az elmúlt időszak veszteségei nem kompenzálták kieső jövedelmeket. Úgy tűnik, hogy a munkaerő elvándorlás nem állt meg és félő, hogy ez a folyamat tovább erősödik. Éppen ezért a szolgáltatók számára sem marad más lehetőség, minthogy további lépéseket tegyen a negatív tendencia megállítása érdekében, a tisztességes bérek kialakításáért. Fontosnak tartjuk, hogy – hosszabb távú biztonságot nyújtva – a következő években további nagyobb mértékű béremelésre vállaljon garanciát a cég vezetése.

A VKSZSZ azon dolgozik, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő létszám minden területen és a munkakörülmények magas szinten biztosítottak legyenek. A városi közlekedés finanszírozása a mai napig nem megoldott, ez pedig kihat a szolgáltatás színvonalára.

A fentiek figyelembevétele mellett szövetségünk és tagszervezetei kezdeményezi a 2018-as bértárgyalások megkezdését és egyben bejelenti 15 %-os bérkövetelését. A bértárgyalások megindítását indokolja, hogy a 2018-as Üzleti terv előkészületei már kora ősszel elindulhatnak és a Tulajdonosok kötelessége, s egyben felelőssége is, hogy a bértömeghez szükséges forrásokat időben előteremtse és a munkavállalók megbecsülését biztosítsa.

Tisztelettel várjuk a bértárgyalások helyszínére és időpontjára vonatkozó javaslatát.

Budapest, 2017. június12.

Tisztelettel a VKSZSZ tagszervezetek nevében,

Nemes Gábor

VKSZSZ elnök

 

CLB
Generali biztosítások