Hírek

Béremelés 2018

Béremelés 2018

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A 2017-es bértárgyalások lezárultak és a munkavállalók az első fizetésemeléssel elszámolt havibérhez is hozzájutottak. Az idei esztendő az előző évekhez képest kiugró béremelést biztosított, de az elmúlt időszak veszteségei nem kompenzálták az elveszített jövedelmeket. Úgy tűnik, hogy a munkaerő elvándorlás nem állt meg és félő, hogy ez a folyamat tovább erősödik. Éppen ezért a BKV Zrt. számára sem marad más lehetőség, minthogy további lépéseket tegyen a negatív tendencia megállítása érdekében. Fontosnak tartjuk, hogy hosszabb távú biztonságot nyújtva a következő évek nagyobb mértékű béremelésére vállaljon garanciát a cég vezetése.

Az EKSZ azon dolgozik, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő létszám, de amennyiben az idei bérfejlesztésen túl nem történik semmi, veszélybe kerül a BKV szolgáltatásának biztonságos fenntartása.

A fentiek figyelembevétele mellett szakszervezetünk kezdeményezi a 2018-as bértárgyalások megkezdését és egyben bejelenti 15 %-os bérkövetelését. A bértárgyalások megkezdését indokolja, hogy a 2018-as Üzleti terv előkészületei már kora ősszel elindulhat és a BKV vezetésének kötelessége és egyben felelőssége is, hogy a szükséges forrásokat, bértömeget időben biztosítsa a Tulajdonos által.

Tisztelettel várjuk a bértárgyalások helyszínre és időpontjára vonatkozó javaslatát.

Budapest, 2017. június 7.

Tisztelettel :

Nemes Gábor

EKSZ elnök

CLB
Generali biztosítások