Események

24 nov

Nyugdíjas évzáró

2019 november 24
Legenda Étterem, Söröző Címe: XVI.ker. Bp., Bem apó u. vége, Kövirózsa u.8/c.

Meghívó

A nyugdíjasok 2019. év végi záró vacsorájára.

Kedves Nyugdíjas Tagtársunk!

01 dec

EKSZ Mikulás

2019 december 01
Fővárosi Nagycirkusz

Gyere a Mikulással a Fővárosi Nagycirkuszba

2019.december 1-én 1500 órától

 

 

07 dec

Szegedi évzáró

2019 december 07
MEGHÍVÓ

ÉVZÁRÓ VACSORA

A szokásnak megfelelően idén december 7-én tartjuk a Szélmalom Vendéglőben.

Hírek

Tájékoztató

Tájékoztató

Kedves EKSZ Tagok!

Az elmúlt heti felelőtlen és pontatlan helyi munkáltatói kiszivárogtatásokat követően mindannyian nagyon vártuk, hogy a mai napon a BKV Igazgatósága dönt az előttünk álló időszak foglalkoztatási feltételekről, az újonnan bevezetni kívánt megoldásokról és azok díjazásáról. Sajnos hivatalos és végleges döntés még nincs, ami azért is elkeserítő, mivel április elsejétől kerül a rendszer bevezetésre, sokan már a beosztásukat is ennek alapján kapták meg. Jogos elvárás e munkavállalók részéről, hogy tisztában legyenek a foglalkoztatásuk egyik, ha nem a legfontosabb elemével, a jövedelmük alakulásával. Az sem elfogadható, hogy a szakszervezeteket a kidolgozásba nem vonta be a munkáltató, csupán a döntést követően véleményezésre lesz lehetőség.

Foglalkoztatási tájékoztató

Kedves EKSZ Tagok!

A koronavírus okozta járvány megállíthatatlanul terjed. Dolgozóink egészségének megóvása érdekében számtalan kezdeményezéssel léptünk fel. Ezek egy része megvalósult, azonban a helyzet továbbra sem megnyugtató. Továbbra sincsenek maszkok, az egyéni kézfertőtlenítő mennyisége messze nem kielégítő. A járművek takarítása sem látszik megfelelőnek.

De az egészséges és biztonságos munkafeltételek mellett nagyon fontos, hogy a dolgozók ne veszítsék el munkahelyüket és ne veszítsék el megélhetési forrásaikat. Ebben felelőssége van a munkáltatónak, a tulajdonos önkormányzatnak és az állampolgárok mindegyikéért felelős államnak.

 

CLB