EKSZ-Tatabánya Alapszervezet

2018. január elsején elindult Tatabányán a városi közlekedési társulás,T-busz szolgáltatása. A dolgozók egy csoportja úgy döntött, csatlakozik az Egységes Közlekedési Szakszervezethez, és 2018. december 7-én létrehozták az EKSZ-Tatabánya alapszervezetet. Megválasztásra került az elnök, Kerepesi Dávid és helyettese, Viktor Gergely.

Hírek

Bővebben

Hírlevél bértárgyalásról

A BKSZSZ, EKSZ és VTDSZSZ közös tájékoztatója

 

Február 11-én skype értekezlet formájában lezajlott a BKV Zrt. első plenáris bértárgyalása. A munkáltató képviseletében Bolla Tibor vezérigazgató elmondta, hogy a BKV Zrt.-nek nincs saját forrása bármilyen mértékű béremelésre. Az üzemeltetési források is rendkívül szűkösek. A tulajdonos Főváros is forráshiányos, ezért rövid távon nem várható, hogy fedezet biztosítható a béremelésre. Ezért csak 0%-os ajánlatot tud tenni.

A szakszervezeti oldal kijelentette, hogy semmiképpen nem tudja elfogadni a béremelés elmaradását. Konkrét számszerű béremelési elvárást most még nem közölnek, de ez a további tárgyalások során meg fog történni.

A BKSZSZ, az EKSZ és a VTDSZSZ minimális elvárása az, hogy a munkaerő megtartása érdekében a dolgozók reálkeresete ne csökkenjen, hanem inkább javuljon. Figyelemmel fogják kísérni az állami tulajdonú közlekedési cégeknél zajló bértárgyalásokat, ugyanis az már most látható, hogy ezeknél a társaságoknál körvonalazódik a megállapodások mértéke. A BKV Zrt. hozzájuk viszonyított versenyképességének megőrzése érdekében legalább hasonló mértékű bérmegállapodás megkötése szükséges.

A munkáltató az Állandó Bizottság keretében is egyeztetést fog folytatni a szakszervezetekkel. A BKSZSZ, az EKSZ és a VTDSZSZ közös hírlevélben fogja tájékoztatni a munkavállalókat a bértárgyalás további eseményeiről.

 

Budapest. 2021. 02. 11.

                                                      

Szakszervezeti nyilatkozat

Nyilatkozat a Fővárosi Önkormányzat tervezett Újraindítási adójáról

 

A koronavírus okozta humánjárvány, és ennek hatására fellépő gazdasági válság jelentős terhet jelent a társadalom számára. Veszélybe kerültek a munkahelyek, korábban tartósnak hitt foglalkoztatási formák szűntek meg, és ismét a munkavállalók jogai sérültek.

A jelenlegi helyzetben a munkavállók szerte az országban erőn felül veszik ki részüket a gazdasági és egészségügyi válság elhárításából. A dolgozók ott vannak az üzemekben, a boltokban, a buszokon, a kórházakban, a munka és így a védekezés első vonalában, ők vállalják mindennap a kockázatot, hogy az ország működhessen. Pontosan ezért azt gondoljuk, hogy ebben a nehéz helyzetben elérkezett az idő, hogy azok a cégek, amelyek megengedhetik, nagyobb felelősséget vállaljanak a válság elhárításában, nagyobb részt vállaljanak magukra a közös teherviselésből.

CLB
Generali biztosítások