EKSZ-FODESZ Alapszervezet

Horváth Pál Elnök 

11149337_1697345640492928_6281813779505516314_n-1.jpg

hp.jpg

 

 

 

 1. A 176/2015.(VII.7) kormányrendelet módosítására tett javaslati felvetések. Kezdeményezzük ezen rendelet egyesítését a többször módosított 31/2013. (IV. 18.) Fővárosi Közgyűlési Rendelettel.
  1. A fenti együttes rendelet törvényes betartására és betartatására irányuló határozat kidolgozása.
  2. A rendelet hatályának végrehajtási utasítása, személyi és tárgyi célcsoport meghatározása.
  3. Szabályok megszegőinek egységes szankcionálása, a szankciók kötelező erejű végrehajtása.
  4. A személyi és tárgyi feltételek teljes körű kiterjesztése, kivételek megszüntetése. Egységes elbírálási rend a budapesti taxizásban.
  5. A pontos tárgyi feltételrendszer átdolgozása és betartatása.
   1. Szabadjelző
   2. Matricák
   3. Design
   4. Hatósági jelzések
 2. A drosztok fővárosi kezelésbe vétele, drosztdíjak rendszerének kidolgozása, átalakítása.
  1. Drosztkezelő szervezet létrehozása az érintett képviseletek bevonásával.
  2. Szükséges mennyiségű droszt létrehozása valós igény felmérése alapján.
 3. Személyi feltételek kötelező meghatározása, annak egyetemes kiterjesztése bérbeadók, bérlők, szolgáltatók (egyéni és társas szolgáltatások esetében egyaránt).
 4. Törvényi kötelezettségre vonatkozó ismétlődő vizsgáztatási kötelezettség eltörlése.
 5. Taxi engedély kiadásának alapfeltétele az erkölcsi bizonyítvány megléte, mely a vállalkozás működése alatt nem változik.
 6. Hatósági ár módosítása, a módosításhoz szükséges feltételek tisztázása, évenkénti felülvizsgálat a képviseletek bevonásával.

Egyéb vitás kérdések felülvizsgálata, szükség esetén rendezése.

Hírek

Tájékoztató

Tájékoztató

Kedves EKSZ Tagok!

Az elmúlt heti felelőtlen és pontatlan helyi munkáltatói kiszivárogtatásokat követően mindannyian nagyon vártuk, hogy a mai napon a BKV Igazgatósága dönt az előttünk álló időszak foglalkoztatási feltételekről, az újonnan bevezetni kívánt megoldásokról és azok díjazásáról. Sajnos hivatalos és végleges döntés még nincs, ami azért is elkeserítő, mivel április elsejétől kerül a rendszer bevezetésre, sokan már a beosztásukat is ennek alapján kapták meg. Jogos elvárás e munkavállalók részéről, hogy tisztában legyenek a foglalkoztatásuk egyik, ha nem a legfontosabb elemével, a jövedelmük alakulásával. Az sem elfogadható, hogy a szakszervezeteket a kidolgozásba nem vonta be a munkáltató, csupán a döntést követően véleményezésre lesz lehetőség.

Foglalkoztatási tájékoztató

Kedves EKSZ Tagok!

A koronavírus okozta járvány megállíthatatlanul terjed. Dolgozóink egészségének megóvása érdekében számtalan kezdeményezéssel léptünk fel. Ezek egy része megvalósult, azonban a helyzet továbbra sem megnyugtató. Továbbra sincsenek maszkok, az egyéni kézfertőtlenítő mennyisége messze nem kielégítő. A járművek takarítása sem látszik megfelelőnek.

De az egészséges és biztonságos munkafeltételek mellett nagyon fontos, hogy a dolgozók ne veszítsék el munkahelyüket és ne veszítsék el megélhetési forrásaikat. Ebben felelőssége van a munkáltatónak, a tulajdonos önkormányzatnak és az állampolgárok mindegyikéért felelős államnak.

 

CLB