EKSZ-FODESZ Alapszervezet

Horváth Pál Elnök 

11149337_1697345640492928_6281813779505516314_n-1.jpg

hp.jpg

 

 

 

 1. A 176/2015.(VII.7) kormányrendelet módosítására tett javaslati felvetések. Kezdeményezzük ezen rendelet egyesítését a többször módosított 31/2013. (IV. 18.) Fővárosi Közgyűlési Rendelettel.
  1. A fenti együttes rendelet törvényes betartására és betartatására irányuló határozat kidolgozása.
  2. A rendelet hatályának végrehajtási utasítása, személyi és tárgyi célcsoport meghatározása.
  3. Szabályok megszegőinek egységes szankcionálása, a szankciók kötelező erejű végrehajtása.
  4. A személyi és tárgyi feltételek teljes körű kiterjesztése, kivételek megszüntetése. Egységes elbírálási rend a budapesti taxizásban.
  5. A pontos tárgyi feltételrendszer átdolgozása és betartatása.
   1. Szabadjelző
   2. Matricák
   3. Design
   4. Hatósági jelzések
 2. A drosztok fővárosi kezelésbe vétele, drosztdíjak rendszerének kidolgozása, átalakítása.
  1. Drosztkezelő szervezet létrehozása az érintett képviseletek bevonásával.
  2. Szükséges mennyiségű droszt létrehozása valós igény felmérése alapján.
 3. Személyi feltételek kötelező meghatározása, annak egyetemes kiterjesztése bérbeadók, bérlők, szolgáltatók (egyéni és társas szolgáltatások esetében egyaránt).
 4. Törvényi kötelezettségre vonatkozó ismétlődő vizsgáztatási kötelezettség eltörlése.
 5. Taxi engedély kiadásának alapfeltétele az erkölcsi bizonyítvány megléte, mely a vállalkozás működése alatt nem változik.
 6. Hatósági ár módosítása, a módosításhoz szükséges feltételek tisztázása, évenkénti felülvizsgálat a képviseletek bevonásával.

Egyéb vitás kérdések felülvizsgálata, szükség esetén rendezése.

Hírek

Jövedelemkiesési segély

Jövedelemkiesési segély

Kattints a címre!

Kedves EKSZ Tagok!

Szakszervezetünk a járvány miatt bekövetkezett járatcsökkenés hatásaként jelentkező jövedelemkiesés  tekintetében következetesen azon az állásponton volt, hogy azon a dolgozók számára, akik valamilyen okból kifolyólag állásidőn voltak, nem alapbért, hanem távolláti díjat kell kapniuk. Hosszas egyeztetés és vita után mind a munkáltató, mind a tulajdonos befogadta ezt a javaslatot, az érintettek számára a már korábban folyósított összeget segély formájában kiegészíti távolléti díjra, melyet a június 8-án esedékes bérrel együtt fognak megkapni. A megállapodás teljes idejére (augusztus 31-ig) az állásidőre szintén távolléti díjat fog a munkáltató biztosítani. 

A mellékelt megállapodáson tecnikai okokból csak egy aláírás szerepel, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy más szakszervezetek ne fogadták volna el a megállapodást. Csupán arról van szó, hogy mindenki a saját példányát írta alá, a veszélyhelyzet megszűnését követően kerül aláírásra a végleges példány. 

CLB