Hírek

Bértárgyalás BKV

Bértárgyalás BKV

Tisztelt Tagtársunk! Kedves Kolléga!

Tegyük helyükre a híreket!

Az elmúlt napokban többféle, esetenként egymásnak ellentmondásosnak tűnő információ és újságcikk jelent meg a várható béremelésről, s arról, hogy az Egységes Közlekedési Szakszervezet aláírja-e a 12 százalékos ajánlatot. Szögezzük le: az EKSZ 15 százalékos béremelést követelt – a többi szakszervezettel közösen, egységesen –, mert úgy gondoljuk, ez a minimális mérték, amellyel a cégvezetésnek meg kell becsülnie az áldozatos munkátokat.

Annak ellenére, hogy formailag már tavaly szeptemberben megkezdtük a tárgyalást, ám mostanáig nemhogy ajánlatot nem kaptunk a vezérigazgatótól, de még érdemi tárgyalások sem zajlottak a nagyjából átlagosan 5 percig tartó üléseken. Ehhez képest Bolla Tibor vezérigazgató karácsony előtt pár nappal előállt a 12 százalékos csomaggal, s azzal, hogy ezt 24 órán belül értékeljük és fogadjuk el. Ez felháborító volt. Néhány szakszervezeti vezető szinte gondolkodás nélkül, azonnal aláírta a korábbi egységes követelésünktől messze elmaradt egyezséget. Szerintünk ez is felháborító, de ezt intézzék ők a saját lelkiismeretükkel és tagságukkal.

Mi nem írtunk alá. Nemcsak azért, mert ez az ajánlat 3 százalékkal kevesebb az eredeti követeléstől, hanem azért is, mert ebből a gyorsan jött „ultimátumból”, sebtében összeállított furcsa konstrukcióból nem lehet kihámozni, hogy kinek, mennyi tiszta béremelés jutna. Leszögezem: nem 12. És ez már akkor kiderült, amikor átfutottuk az ajánlatot. Miután lefejtettük azokat a kissé homályos cafetéria- és egyéb járulékos elemeket, amiket a 12 százalékba belezsúfoltak Bolláék, kiderült, hogy ez a mérték sokaknál 10 százalékot sem fog jelenteni. Ehhez mi nem járulunk hozzá szó nélkül. Nem járulunk hozzá, hogy az aláírásunkkal egy szemfényvesztő béremelési mértékkel becsapjanak titeket. Az EKSZ ennél az ajánlatnál sokkal jobbat akar kiharcolni a tagjainak, ezért feltételekhez kötjük a megállapodás aláírását. A feltételek teljesítésére pedig garanciákat kérünk a cégvezetéstől. Ezt levélben is közöltük a vezérigazgatóval. Ebben leszögeztük: az EKSZ-nek is a megegyezés a célja, ám elvárja, hogy a további feltételekről folytassuk a tárgyalást, s a mi követelésünkből is számos elem teljesüljön, hogy érezhessétek a megbecsülést, amiért érdemes a cégnél maradni. A feltételeinket 10 pontba szedtük, ebből a legfontosabbak:

1. Kezdjünk tárgyalást egy olyan pénzügyi alap megteremtéséről, amelyből év végén egy egyszeri nettó összeggel – egyfajta prémiummal – „jutalmazza” a cég az elvégzett munkátokat. Ez dolgozónként néhány tízezer forintos kezdő alaptól 2-3 éven belül a 200 ezer forintig is emelkedhetne. Az összeget év végén, karácsony előtt kapná meg minden dolgozó.

2. A BKV vezetése vállalja, hogy az év során keletkezett többletfeladatok költségeit a BKK-val elismerteti és olyan bérgazdálkodást folytat, amely lehetővé teszi egy év végi bérmegtakarítás kifizetését. Nem engedhetjük, hogy a metrópótlás, vagy egyéb plusz feladatok ellenszolgáltatás nélkül zuhanjanak a vállatokra.

3. A BKV a kollektív szerződésben megszünteti az önálló hatáskörben végrehajtható 150 fő alatti – zömében a központban dolgozókat érintő – kiemelkedő jutalmak, prémiumok kifizetését. Megengedhetetlen és egyben diszkriminatív, hogy míg a területeken semmilyen elismerésben nem részesülnek a dolgozók, a központban, illetve egyes területeken kiemelkedő juttatásokról döntenek.

4. A BKV felülvizsgálja azokat a javaslatainkat, amelyeket a bértarifa bevezetéseként a sávhatárokra vonatkozóan tettünk.

5. Az átlagtól lemaradt bérek felzárkóztatásra fordított összeget a szakszervezetekkel közösen kialakított feltételrendszer alapján használja fel..